Kyckling i ugn med sambal oelek
Superenkelt recept som bara kräver 10 minuters arbete. Sedan sköter det sig självt i ugnen. Perfekt bjudmat. Tid: 1 timme och 40 minuter
8-10 portioner
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Ingredienser:
- 2 kg kycklingfilé
- eller kycklinglårfilé
- 5 dl crème fraiche (kokbar)
- 0,5 dl soja
- 1-1,5 tsk sambal oelek
- 3 dl grädde (valfri sort)
Gör så här:
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen.
Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och grädde i en bunke och rör om. (Om du använder äkta crème fraiche och vispgrädde så ta den större mängden sambal oelek och soja, använder du light-produkter så ta den mindre mängden. Smaka gärna av.)
Häll detta över kycklingfiléerna. Det är viktigt att filéerna täcks så mycket som möjligt av såsen.
Ställ in i mitten av ugnen i 175°C i 1,5 timmar.
Servera med ris, potatis, grönsaker.